Nieuws

18 november 2015

Nieuws

Resultaten onderzoek: we zijn op de goede weg

Om erachter te komen of onze communicatie door jullie gewaardeerd wordt, is het goed om hier onderzoek naar te doen. Daarom hebben we in juni deelnemers en gepensioneerden gevraagd om een online survey in te vullen. Algehele conclusie: we zijn op de goede weg!

18 november 2015

Nieuws

Van inpakker naar bestuurder…

Na een jaar als uitzendkracht te hebben gewerkt, ben ik in 1978 in vaste dienst gekomen bij Mars. In het begin als inpakker. Via interne opleidingen ben ik procesoperator geworden. Twaalf jaar later werd ik gekozen om deel te nemen in de ondernemingsraad. En nu ben ik bestuurder van Mars Pensioenfonds.

18 november 2015

Nieuws

Wat als…

... je deeltijd gaat werken? En hoe zit het eigenlijk met deeltijdpensioen?

2 september 2015

Nieuws

Jaarlijkse rebalancing van de Life Cycle en Vrij Beleggen

Koersontwikkelingen kunnen invloed hebben op de samenstelling van een bepaalde portefeuille, waardoor deze tijdelijk kan afwijken van de Life Cycle en Vrij Beleggen. Dit wordt 1 keer per jaar gecontroleerd (getoetst) en zo nodig aangepast. Deze jaarlijkse controle is in juli uitgevoerd voor de Vanguard fondsen in de Life Cycle en Vrij Beleggen.

30 juli 2015

Nieuws

Gebruik jij al een nieuwe browser?

De website van Mars Pensioenfonds stopt vanaf 1 september 2015 met de ondersteuning van de sterk verouderde webbrowser Internet Explorer 8. Mocht je nog internetten met een sterk verouderde webbrowser, dan raden wij jou aan om jouw browser te updaten naar de nieuwste versie of een andere veilige webbrowser te installeren.

26 mei 2015

Nieuws

Wat als jij overlijdt?

Als het over pensioen gaat, denk je in eerste instantie aan later. Maar bij Mars Pensioenfonds is er meer geregeld dan een inkomen voor later. In de pensioenregeling is namelijk ook aan je gezinssituatie gedacht. Zo ontvangt je partner een partnerpensioen als jij overlijdt en je kinderen ontvangen in dat geval een wezenpensioen. 

20 mei 2015

Nieuws

Inzicht in je financiële pensioensituatie met het pensioendashboard

Wil jij weten hoe jouw financiële situatie op je pensioendatum is? Hoeveel pensioen en AOW je kunt verwachten? En of dat voldoende is om later van rond te kunnen komen? Sinds kort kun je het narekenen met het pensioendashboard.

21 april 2015

Nieuws

Nieuwe vacature Advies Commissie Medewerkers Selectie Plan (IC ASP)

Er is een vacature in de Advies Commissie van het Medewerkers Selectie Plan (MSP).
De commissie adviseert het pensioenfondsbestuur over de investeringen van het MSP en is verantwoordelijk voor de monitoring en evaluatie van het beleggingsbeleid. Als lid van de commissie vertegenwoordig je de deelnemers van de MUP/MSP pensioenregeling.

7 april 2015

Nieuws

Schuif jij aan bij het Verantwoordingsorgaan?

Mars Pensioenfonds is voor het Verantwoordingsorgaan (Accountability Council) op zoek naar een nieuwe kandidaat namens de deelnemers. We zijn op zoek, omdat Willemien Boot uit dienst is getreden en niet meer in het Verantwoordingsorgaan (VO) zit.

2 maart 2015

Nieuws

Rentebijschrijving 1e helft 2015 MUP-regeling

De rentebijschrijving voor de MUP-regeling voor de eerste helft van 2015 is vastgesteld: voor actieve en gewezen deelnemers is deze 3,88% (op jaarbasis).