Nieuws

24 november 2023

Nieuws

Nieuwe pensioenkeuze bedrag ineens uitgesteld naar 2025

De invoering van de pensioenkeuze bedrag ineens is opnieuw uitgesteld en gaat nu op zijn vroegst in op 1 januari 2025. Ook die datum is nog niet zeker, want zowel de Eerste als de Tweede Kamer moeten het wetsvoorstel nog goedkeuren.
24 november 2023

Nieuws

De AOW-leeftijd blijft hetzelfde in 2029

De AOW-leeftijd blijft hetzelfde in 2029, namelijk 67 jaar en drie maanden.
11 oktober 2023

Nieuws

Indexatiebeleid in bijzondere tijden: op weg naar een goede start in het nieuwe pensioenstelsel

Het bestuur stelt jaarlijks vast hoeveel indexatie verantwoord is. Vanwege de uitzonderlijk hoge inflatie heeft het bestuur van het fonds gesprekken gehad met de werkgever, of dit jaar extra indexatie verantwoord is. In dit artikel lees je waarom de keuze is gemaakt om bovenop de maximale indexatie van begin dit jaar, geen extra indexatie toe te kennen.
11 oktober 2023

Nieuws

Meld je aan voor de pensioentrainingen in november

Ga je binnen 10 jaar met pensioen? Meld je dan aan voor één van de trainingen van onze pensioencoaches.
6 oktober 2023

Blog

Beleggen voor jouw pensioen: waarom eigenlijk?

Voor de opbouw van je pensioen wordt er iedere periode premie betaald. Dat geld staat niet op een spaarrekening, maar wordt door Mars Pensioenfonds belegd. En dat is maar goed ook. Bestuurslid Rianne Steenbergen legt je uit waarom.
28 september 2023

Nieuws

Voor altijd vakantie? Bekijk jouw UPO 2023 en bereid je voor op jouw toekomstdromen

De zomervakantie is voorbij en inmiddels zijn de meesten van ons weer aan het werk. Droom jij ook wel eens over hoe het zou zijn om voor altijd vakantie te hebben? Elke dag kunnen bepalen wat je zelf wilt doen? Als je later met pensioen bent, dan heb je die vrijheid. Om daarvan te kunnen genieten is een goede voorbereiding heel belangrijk.
28 september 2023

Nieuws

Nieuw: voeg inkomsten en uitgaven toe in Mijn planner

In Mijn planner in MijnMarsPensioen kun je berekenen wat het effect van bepaalde keuzes is op jouw pensioen. Vanaf nu kun je hier ook verwachte inkomsten en verwachte uitgaven invullen. Zo krijg je een completer beeld van jouw financiële toekomst: jouw persoonlijke pensioenplaatje.
28 september 2023

Nieuws

Tweede Kamer gaat wetsvoorstel over nieuwe keuze ‘Bedrag ineens’ behandelen

De Tweede Kamer heeft besloten dat de behandeling van het wetsvoorstel over de nieuwe keuze ‘Bedrag ineens’ kan doorgaan na de val van het kabinet. De ingangsdatum van deze nieuwe keuzemogelijkheid is al een aantal keer uitgesteld.
29 augustus 2023

Nieuws

App ‘Bewijs van in leven zijn’ voor gepensioneerden in het buitenland

Woon je in het buitenland en krijg je een verzoek van ons om een ‘Bewijs van in leven zijn’ aan te leveren? We hebben goed nieuws: vanaf dit jaar kun je gebruikmaken van een app.
14 juli 2023

Nieuws

Jaarverslag 2022: een jaar met twee gezichten

Op 27 juni 2023 heeft het bestuur van Mars Pensioenfonds het jaarverslag 2022 goedgekeurd. Wil je alles weten over de (financiële) ontwikkelingen van het fonds? Bekijk de infographic of lees het hele verslag.