Nieuws

Resultaten onderzoek: we zijn op de goede weg

18 november 2015

Om erachter te komen of onze communicatie door jullie gewaardeerd wordt, is het goed om hier onderzoek naar te doen. Daarom hebben we in juni deelnemers en gepensioneerden gevraagd om een online survey in te vullen. Algehele conclusie: we zijn op de goede weg!

Waarom eigenlijk een onderzoek?

We vinden het belangrijk om te weten hoe we onze communicatiemiddelen kunnen verbeteren. Daarnaast is het is ook belangrijk om te weten wat jullie van ons verwachten. Misschien moeten we wel veel meer online gaan doen. Of juist niet. Deze behoeften in kaart brengen, was een ander belangrijk doel.

Hoe is er onderzoek gedaan?

Het onderzoek is met een online enquête uitgevoerd. We hadden een respons van ruim 20%. En dat is voor zo’n onderzoek een prima resultaat. In de enquête hebben we vragen gesteld over verschillende onderwerpen. Allereerst ging het over het fonds in algemene zin. Hieruit konden we jullie houding ten opzichte van ons fonds meten. Maar het onderzoek richtte zich voornamelijk op de communicatie- en informatievoorziening.

Wat zijn de resultaten?

Vooral jullie algemene beoordeling van het fonds is erg goed. Deelnemers geven een 7,9 en gepensioneerden een 8,6. Ook de communicatie wordt door deelnemers en gepensioneerden goed gewaardeerd, respectievelijk met een 7,2 en een 7,9. Wat opvalt, is dat maar liefst 90% aangeeft graag digitaal met het fonds te willen communiceren. Vooral als het gaat om persoonlijke informatie.

En nu?

Als fonds zien we het als onze verantwoordelijkheid om jullie nog meer te betrekken in één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden: pensioen. De resultaten helpen ons om inzicht te krijgen in wat we beter kunnen doen en wat jullie van ons verwachten. Tegemoet komen aan deze verwachtingen, plus nog nét een beetje meer, dat is ons doel!