Nieuws

Wat als jij overlijdt?

26 mei 2015

Als het over pensioen gaat, denk je in eerste instantie aan later. Maar bij Mars Pensioenfonds is er meer geregeld dan een inkomen voor later. In de pensioenregeling is namelijk ook aan je gezinssituatie gedacht. Zo ontvangt je partner een partnerpensioen als jij overlijdt en je kinderen ontvangen in dat geval een wezenpensioen



Hoe is het precies geregeld? Dat hangt af van het moment dat je in dienst bent gekomen.

Ben je vóór 2004 in dienst gekomen?

Dan ontvangt je partner bij jouw overlijden een partnerpensioen van 70% van jouw ouderdomspensioen. Overlijd je voor je pensioendatum? Dan wordt er voor het partnerpensioen vanuit gegaan dat je tot je 67ste bij Mars in dienst zou zijn gebleven. Ga je voor je pensioendatum uit dienst en overlijd je voor je pensioendatum? Dan krijgt je partner 70% van het pensioen dat jij tot je overlijden hebt opgebouwd. Je partner ontvangt het partnerpensioen tot hij of zij zelf overlijdt.



Op jouw pensioendatum bepaal jij (samen met jouw eventuele partner) of er ook dan nog een partnerpensioen voor jouw partner nodig is.

Ben je in of na 2004 in dienst gekomen?

Dan is je partnerpensioen verzekerd op risicobasis. Dit betekent dat je hiervoor verzekerd bent zolang je bij Mars werkt en deelneemt aan de pensioenregeling. Ben je nog in dienst als je overlijdt, dan is het partnerpensioen 1,16% per jaar (1,33% tot 2015) van de pensioengrondslag (jouw pensioengevend salaris min de franchise van € 20.165). We gaan er bij de berekening vanuit dat je tot je 67ste bij Mars in dienst zou zijn gebleven.



Ga je uit dienst bij Mars en kom je te overlijden? Dan ontvangt jouw partner een uitkering uit het pensioenkapitaal dat je hebt opgebouwd in de periode dat je bij Mars werkte. Je partner krijgt dus minder partnerpensioen dan wanneer je nog in dienst was.



Op jouw pensioendatum bepaal jij (samen met jouw eventuele partner) of er dan nog een partnerpensioen voor jouw partner nodig is.

Meer weten?