Nieuws

Inzicht in je financiële pensioensituatie met het pensioendashboard

20 mei 2015

Wil jij weten hoe jouw financiële situatie op je pensioendatum is? Hoeveel pensioen en AOW je kunt verwachten? En of dat voldoende is om later van rond te kunnen komen? Sinds kort kun je het narekenen met het pensioendashboard.

Pensioendashboard: opvolger van de pensioenplanner

Het pensioendashboard is de opvolger van de pensioenplanner. Je kunt er, net als in de planner, inzicht krijgen in je pensioen en verschillende pensioenkeuzes maken.

Interessant, maar belangrijker nog is het om te weten of je later de rekeningen kunt blijven betalen. Voor de boodschappen, je huis, je hobby’s en vakanties later. In het pensioendashboard kun je rekenen met je inkomen én je uitgaven op jouw pensioendatum.

Waar vind je het pensioendashboard?

Je vindt het pensioendashboard onder de tegel Mijn pensioendashboard. Hier kun je ook een animatie van het dashboard bekijken.

Voor wie?

Als je pensioen opbouwt in de eindloonregeling of in de MUP-/MSP-regeling, dan is het pensioendashboard voor jou beschikbaar. Maar, er zijn uitzonderingen. In de volgende situaties kun je niet op het pensioendashboard:

  • als je een WAO- of WIA-uitkering krijgt;
  • als je in 2014 of in 2015 in dienst bent gekomen.

Wil je een pensioenberekening, dan kunnen we die natuurlijk voor je maken. Neem contact met ons op via 088 015 79 20 of stuur een e-mail naar pensioenservice@marspensioen.nl.