Nieuws

11 april 2024

Nieuws

Mars Seniorenclub: meld je aan om betrokken te worden bij het hoorrecht

Het hoorrecht is in de nieuwe pensioenwet (Wtp) gecreëerd voor gepensioneerden, zodat hun belangen worden vertegenwoordigd in de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Volgens de nieuwe pensioenwet moeten de pensioenfondsen uiterlijk per 1 januari 2027/2028 zijn overgegaan naar een nieuwe pensioenregeling.
2 april 2024

Nieuws

Gezocht: kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan namens gepensioneerden

Naast de vacature voor lid van het Verantwoordingsorgaan namens de werknemers, is er nu ook een vacature in het VO namens de gepensioneerden. Er is een kandidaat beschikbaar. Andere geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden.
28 maart 2024

Nieuws

Verhoging pensioenen (indexatie) per 1 januari 2024

Wij proberen de pensioenen van de eindloonregeling elk jaar te verhogen (indexatie). Per 1 januari 2024 worden de pensioenen van gepensioneerden en gewezen deelnemers aan de eindloonregeling verhoogd met 0,16%.
22 maart 2024

Blog

Waarom is collectief beleggen belangrijk voor een goed pensioen?

Het pensioenfonds belegt de pensioenpremie voor de deelnemers als collectief. In dit blog wordt uitgelegd hoe dit werkt en waarom we dit zo doen.
8 maart 2024

Nieuws

Gezocht: kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan

Er is een vacature in het Verantwoordingsorgaan, waarvoor een kandidaat beschikbaar is vanuit de Talentpool. Andere geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden.
23 februari 2024

Nieuws

Online pensioentrainingen terugkijken in MijnMarsPensioen

In november 2023 organiseerden wij voor het eerst online pensioentrainingen. Heb jij deze gemist? Geen probleem! In MijnMarsPensioen kun je deze nu rustig terugkijken.
26 januari 2024

Nieuws

Jaaropgave 2023 beschikbaar in MijnMarsPensioen

Hebt u in 2023 pensioen van ons ontvangen? Onder Mijn documenten in MijnMarsPensioen staat uw jaaropgave 2023 voor u klaar.
21 december 2023

Nieuws

Meer tijd nodig voor het besluit over indexatie

Het bestuur van Mars Pensioenfonds besluit aan het eind van elk jaar of we de pensioenen van gepensioneerden en gewezen deelnemers kunnen verhogen, en zo ja met hoeveel. Dit noemen we indexatie. Dit jaar is er meer tijd nodig voor het nemen van dit besluit.
21 december 2023

Nieuws

Nieuwe pensioenregeling: verenigingen van gepensioneerden kunnen hun stem laten horen

Door nieuwe regels van de overheid gaat jouw pensioenregeling veranderen. Op basis van de nieuwe regels maken de sociale partners (Mars en de Ondernemingsraden) afspraken over de nieuwe pensioenregeling. Voor verenigingen van gepensioneerden en verengingen van oud-deelnemers is er een wettelijk hoorrecht zodat zij hun stem kunnen laten horen
21 december 2023

Nieuws

Eerder met pensioen? Nieuwe regels voor werken naast je pensioen

In onze pensioenregeling kun je jouw pensioen vanaf je 50e laten ingaan. Er zijn regels die bepalen of je door mag werken naast je pensioen. Met de invoering van de Wet toekomst pensioenen op 1 juli 2023 zijn die regels veranderd.