Nieuws

7 oktober 2016

Nieuws

Wat als...

… je eerder met pensioen wilt? De standaardpensioenleeftijd is 67, maar je kunt je pensioen eerder in laten gaan. Er zijn dan wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

7 oktober 2016

Nieuws

Heb je jouw pensioenoverzicht al bekeken?

Bouw je pensioen op bij Mars Pensioenfonds? Dan krijg je ieder jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Je UPO geeft inzicht in jouw pensioensituatie. Bekijk je UPO online op onze website bij ‘Mijn Post’, mocht je de papieren versie niet binnen handbereik hebben.

21 september 2016

Nieuws

Nieuwe regels bij vervroegen pensioen

Belastingdienst past regels aan voor deelnemers die eerder dan 5 jaar vóór de AOW-leeftijd met pensioen gaan.
Bij Mars Pensioenfonds kun je ervoor kiezen om eerder dan de standaard pensioenleeftijd van 67 jaar met pensioen te gaan. Op zijn vroegst kun je met je 50ste met pensioen.

14 september 2016

Nieuws

Nieuwe wet biedt keuze voor MUP/MSP: vast of variabel pensioen

Het Nederlandse pensioenstelsel staat onder druk. Belangrijke oorzaken zijn de lage rente, de vergrijzing en het gegeven dat mensen langer leven en dus langer pensioen moeten ontvangen.

28 juli 2016

Nieuws

Jaarlijkse rebalancing van de Life Cycle en Vrij Beleggen

Koersontwikkelingen kunnen invloed hebben op de samenstelling van een bepaalde portefeuille, waardoor deze tijdelijk kan afwijken van de Life Cycle en Vrij Beleggen. Dit wordt 1 keer per jaar gecontroleerd (getoetst) en zo nodig aangepast.

15 juli 2016

Nieuws

Rentebijschrijving 2e helft 2016 MUP-regeling

De rentebijschrijving voor de MUP-regeling voor de tweede helft van 2016 is vastgesteld: voor actieve deelnemers is dit 3,51%. Voor gewezen deelnemers is dit 0,00%. In de eerste helft van 2016 was dit – voor zowel actieve als gewezen deelnemers – 3,60% (op jaarbasis).

27 juni 2016

Nieuws

Wat als…

… je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat? En als je gaat samenwonen? Wat is er dan geregeld voor je pensioen? En moet je ook nog zelf iets doen?

27 juni 2016

Nieuws

Financiële situatie MPF in beweging

Het zijn roerige tijden voor pensioenfondsen. De beleggingsresultaten vallen tegen en we hebben te maken met een lage marktrente. Toch is de financiële situatie van Mars Pensioenfonds nog steeds redelijk. Ik wil jullie graag meenemen in de huidige ontwikkelingen en de financiële gevolgen daarvan voor ons pensioenfonds.

27 juni 2016

Nieuws

Het succes van de Talentpool

In december 2015 is de Talentpool opgericht. Het doel van de Talentpool is het klaarstomen van kandidaten voor diverse rollen binnen Mars Pensioenfonds. Inmiddels hebben we voldoende aanmeldingen ontvangen van de locatie Veghel. We zijn nog wel op zoek naar kandidaten voor de locatie Oud-Bijerland.

11 april 2016

Nieuws

Seniorenclub bijgepraat over Mars Pensioenfonds

Op 30 maart 2016 is de Seniorenclub weer bijgepraat over Mars Pensioenfonds.