Pensioen ontvangen

Betaaldata 2023: we betalen jouw pensioenuitkering de eerste werkdag van de maand uit

Jouw pensioen betalen wij vooruit op de eerste werkdag van de maand. De dag en het tijdstip waarop jouw pensioen wordt bijgeschreven op jouw rekening verschilt per bank. 

Naar het buitenland tijdens je pensioen

Verhuis je tijdens je pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan jouw bruto pensioen. Wel moet je op een aantal andere zaken letten.

Lees meer

Uw pensioen wordt in 2023 overgemaakt op de volgende betaaldata:

Maandag 2 januari 2023 Maandag 3 juli 2023
Woensdag 1 februari 2023 Dinsdag 1 augustus 2023
Woensdag 1 maart 2023 Vrijdag 1 september 2023
Maandag 3 april 2023 Maandag 2 oktober 2023
Dinsdag 2 mei 2023 Woensdag 1 november 2023
Donderdag 1 juni 2023 Vrijdag 1 december 2023

 

Belastingen

Wij houden op jouw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Lees meer
betaaldata hangmat

Pensioenuitkering

Indexatie
Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om jouw pensioen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen wij indexatie. Jouw pensioen is per 1 januari 2023 verhoogd met 3,27%

In september 2022 lag de beleidsdekkingsgraad met 145,8% boven het vereist eigen vermogen (ongeveer 123%) en de indexatiegrens. Daardoor kan een volledige toeslag gegeven worden. 

Veelgestelde vragen

Wijzigingen hoef je niet door te geven als je in Nederland woont. Adreswijzigingen, berichten over huwelijk, overlijden of scheiding ontvangen wij automatisch via de gemeente zo lang je in Nederland woont. Dit hoef je dus niet aan ons door te geven. Een ander e-mailadres of rekeningnummer kun je doorgeven in Mijn gegevens.

Bij een scheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of einde van een periode van samenwonen heeft jouw ex-partner mogelijk recht op een bijzonder partnerpensioen. Dat ontvangt hij of zij na jouw overlijden. De hoogte van het bijzonder partnerpensioen is afhankelijk van verschillende situaties. Jij en Jouw ex-partner worden hierover schriftelijke geïnformeerd.

Familie diner

Welke keuzes heb je in onze pensioenregeling?

Lees hier welke keuzes je kunt maken als je met pensioen gaat. Bijvoorbeeld pensioen regelen voor jouw nabestaanden of eerst een hogere en daarna een lagere pensioenuitkering.

Lees meer