Pensioen ontvangen

Betaaldata 2022: we betalen jouw pensioenuitkering de eerste werkdag van de maand uit

Jouw pensioen betalen wij vooruit op de eerste werkdag van de maand. De dag en het tijdstip waarop jouw pensioen wordt bijgeschreven op jouw rekening verschilt per bank. 

Uw pensioen wordt in 2022 overgemaakt op de volgende betaaldata:

Maandag 3 januari 2022 Vrijdag 1 juli 2022
Dinsdag 1 februari 2022 Maandag 1 augustus 2022
Dinsdag 1 maart 2022 Donderdag 1 september 2022
Vrijdag 1 april 2022 Maandag 3 oktober 2022
Maandag 2 mei 2022 Dinsdag 1 november 2022
Woensdag 1 juni 2022 Donderdag 1 december 2022

Naar het buitenland tijdens je pensioen

Verhuis je tijdens je pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan jouw bruto pensioen. Wel moet je op een aantal andere zaken letten.

Lees meer

Belastingen

Wij houden op jouw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Lees meer

Pensioenuitkering

Indexatie
Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om jouw pensioen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen wij indexatie. Jouw pensioen is per 1 januari 2022 verhoogd met 1,75%

In september 2021 lag de beleidsdekkingsgraad met 125,2% boven het vereist eigen vermogen (ongeveer 123%) en de indexatie-limiet. Daardoor kan een volledige toeslag gegeven worden. 

Veelgestelde vragen

  • Wijzigingen hoef je niet door te geven als je in Nederland woont. Adreswijzigingen, berichten over huwelijk, overlijden of scheiding ontvangen wij automatisch via de gemeente zo lang je in Nederland woont. Dit hoef je dus niet aan ons door te geven. Een ander e-mailadres of rekeningnummer kun je doorgeven in Mijn gegevens.

  • Bij een scheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of einde van een periode van samenwonen heeft jouw ex-partner mogelijk recht op een bijzonder partnerpensioen. Dat ontvangt hij of zij na jouw overlijden. De hoogte van het bijzonder partnerpensioen is afhankelijk van verschillende situaties. Jij en Jouw ex-partner worden hierover schriftelijke geïnformeerd.

Welke keuzes heb je in onze pensioenregeling?

Lees hier welke keuzes je kunt maken als je met pensioen gaat. Bijvoorbeeld pensioen regelen voor jouw nabestaanden of eerst een hogere en daarna een lagere pensioenuitkering.

Lees meer