Pensioen ontvangen

Betaaldata 2024: we betalen jouw pensioenuitkering de eerste werkdag van de maand uit

Jouw pensioen betalen wij vooruit op de eerste werkdag van de maand. De dag en het tijdstip waarop jouw pensioen wordt bijgeschreven op jouw rekening verschilt per bank. 

Naar het buitenland tijdens je pensioen

Verhuis je tijdens je pensioen naar het buitenland? Dan verandert er niets aan jouw bruto pensioen. Wel moet je op een aantal andere zaken letten.

Lees meer

Uw pensioen wordt in 2024 overgemaakt op de volgende betaaldata:

Dinsdag 2 januari 2024 Maandag 1 juli 2024
Donderdag 1 februari 2024 Donderdag 1 augustus 2024
Vrijdag 1 maart 2024 Maandag 2 september 2024
Dinsdag 2 april 2024 Dinsdag 1 oktober 2024
Donderdag 2 mei 2024 Vrijdag 1 november 2024
Maandag 3 juni 2024 Maandag 2 december 2024

 

Belastingen

Wij houden op jouw bruto pensioenuitkering een aantal wettelijke bijdragen in. Denk hierbij aan loonheffing en premie zorgverzekeringswet.

Lees meer
betaaldata hangmat

Pensioenuitkering

Indexatie
Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om jouw pensioen te verhogen met de stijging van de prijzen. Dit noemen wij indexatie. Jouw pensioen is per 1 januari 2023 verhoogd met 3,27%

In september 2022 lag de beleidsdekkingsgraad met 145,8% boven het vereist eigen vermogen (ongeveer 123%) en de indexatiegrens. Daardoor kan een volledige toeslag gegeven worden. 

Veelgestelde vragen

Wijzigingen hoef je niet door te geven als je in Nederland woont. Adreswijzigingen, berichten over huwelijk, overlijden of scheiding ontvangen wij automatisch via de gemeente zo lang je in Nederland woont. Dit hoef je dus niet aan ons door te geven. Een ander e-mailadres of rekeningnummer kun je doorgeven in Mijn gegevens.

Bij een scheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of einde van een periode van samenwonen heeft jouw ex-partner mogelijk recht op een bijzonder partnerpensioen. Dat ontvangt hij of zij na jouw overlijden. De hoogte van het bijzonder partnerpensioen is afhankelijk van verschillende situaties. Jij en Jouw ex-partner worden hierover schriftelijke geïnformeerd.

Familie diner

Welke keuzes heb je in onze pensioenregeling?

Lees hier welke keuzes je kunt maken als je met pensioen gaat. Bijvoorbeeld pensioen regelen voor jouw nabestaanden of eerst een hogere en daarna een lagere pensioenuitkering.

Lees meer