Nieuws

Wat als...

7 oktober 2016

… je eerder met pensioen wilt? De standaardpensioenleeftijd is 67, maar je kunt je pensioen eerder in laten gaan. Er zijn dan wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Een lager pensioen

Bij MPF is de standaardpensioenleeftijd 67, maar je kunt je pensioen vanaf je 50e in laten gaan. Als je eerder met pensioen gaat, ontvang je jaarlijks een lager pensioen. Houd er ook rekening mee dat je nog geen AOW krijgt tot je persoonlijke AOW-leeftijd.

Nieuwe regels van de Belastingdienst

De Belastingdienst heeft de regels aangepast voor deelnemers die eerder dan vijf jaar vóór de AOW-leeftijd met pensioen gaan. Als je vijf jaar (of meer) vóór je persoonlijke AOW-leeftijd (gedeeltelijk) met pensioen wil, kan dat alleen als je voor dat gedeelte stopt met werken.

Wil je eerder met pensioen?

Dan moet je dat minimaal zes maanden van te voren bij ons aanvragen. Gebruik hiervoor het formulier Vervroegd pensioen aanvragen. Als je pensioen is ingegaan, kun je dit niet meer terugdraaien. Wil je op een ander moment dan op je 67e met pensioen? Bespreek dit met je lijnmanager en de afdeling P&O van Mars.