Nieuws

Nieuwe leden voor Verantwoordingsorgaan

4 februari 2022

Mars Pensioenfonds is voor het Verantwoordingsorgaan (VO/Accountability Council) op zoek naar een nieuwe kandidaten namens de medewerkers. Vanuit de Talent Pool staan er gegadigden klaar. Je kunt jezelf aanmelden als kandidaat voor de vacature.

Het bestuur legt verantwoording af over haar gevoerde beleid aan het Verantwoordingsorgaan. In het Verantwoordingsorgaan zijn de deelnemers, gepensioneerden en de werkgever vertegenwoordigd. Elk levert 1 lid. Dat vinden wij, met het oog op de belangrijke vraagstukken rondom het pensioenakkoord welk door de regering wordt voorbereid te weinig. Daarom heeft het bestuur besloten het Verantwoordingsorgaan uit te breiden van een 1/1/1 naar een 2/2/2 samenstelling. Dat geeft tevens de mogelijkheid een actieve deelnemer van de 2 verschillende regelingen, de oude eindloonregeling en de nieuwe MUP/MSP regeling, als lid van het Verantwoordingsorgaan te benoemen. Judith Vermeulen, Benefits Manager NL, is nu nog lid van het Verantwoordingsorgaan namens de actieve deelnemers. Door haar functiewijziging van Rewards naar Benefits is Judith nu door de werkgever aangewezen als haar vertegenwoordiger en ontstaan er 2 vacatures voor lid van het Verantwoordingsorgaan namens actieve deelnemers. Een voor een deelnemer aan de eindloonregeling en een voor een deelnemer aan de MUP/MSP regeling.



Talent Pool

Mars Pensioenfonds stelt hoge eisen aan het Verantwoordingsorgaan. Het VO beoordeelt uiteindelijk het beleid van het pensioenfonds. Om te zorgen dat er geschikte kandidaten klaarstaan, leidt Mars Pensioenfonds zelf kandidaten op. Dat doen we door middel van de Talent Pool. Het bestuur heeft uit deze Talent pool 2 kandidaten geïdentificeerd die geschikt zijn voor deze vacatures: Eric van Deijck en Joris Janssen. Op dit moment zijn er geen pensioengerechtigden beschikbaar vanuit de Talent Pool. Maar Harry Faassen is bereid gevonden om de vacature in te vullen als vertegenwoordiger namens pensioengerechtigden in het Verantwoordingsorgaan. We stellen de drie kandidaten hieronder aan je voor.

Eric van Deijck

Eric (59) is in 1986 bij Mars Veghel in dienst gekomen als engineer en is deelnemer aan de eindloonregeling. Nadat hij in Nederland enkele jaren ervaring op heeft gedaan, is hij naar de Elzas verhuisd om de nieuwe ijsfabriek in Steinbourg te ondersteunen. Na zijn terugkeer in 1990 heeft hij diverse Europese engineeringrollen vervuld en is 2 jaar shiftmanager geweest in Veghel. Eric heeft de start van de Global Engineering organisatie meegemaakt, en was lange tijd verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de wereldwijde Packaging Asset standaarden. In 2013 is hij naar India verhuisd om daar de eerste Mars chocoladefabriek te gaan bouwen, gevolgd door een 3-jarig verblijf in de VS ter ondersteuning van de modernisering van de bestaande fabrieken aldaar. Per 1 januari 2020 is Eric voor KIND International gaan werken, wederom vanuit Veghel, om de snelle groei van KIND in Europa te ondersteunen vanuit engineering oogpunt. Inmiddels is ook deze rol meer Global, met veel focus op de uitbreiding van productiecapaciteit bij Nature’s Bakery in de VS. Eric woont in Son en Breugel met zijn partner Anke en hun 2 honden; hun zonen van 27 en 29 wonen al jaren zelfstandig.

Waarom Eric?

Eric is begin vorig jaar toegetreden tot de Talentpool en heeft de opleiding pensioenfondsbestuurder-A onlangs afgerond. Daarnaast volgt hij de Mars Pensioenfonds Academy, en doet als aspirant-lid van het Verantwoordingsorgaan snel ervaring op met betrekking tot het reilen en zeilen van MPF. Eric heeft al lange tijd interesse in het leveren van een bijdrage aan MP, maar was door zijn verblijf in het buitenland (2013 - 2019) niet eerder in de gelegenheid hier invulling aan te geven. Zijn ruime werkervaring, zijn jarenlange samenwerking met andere nationaliteiten en zijn 6 jaar in het buitenland hebben hem een breed inzicht in diverse culturen en zienswijzen gegeven, waardoor hij in staat is zaken vanuit verschillende hoeken te bekijken, en out-of-the-box te denken. Hierdoor kwalificeert Eric als geschikte kandidaat voor ons Verantwoordingsorgaan van MPF.

Joris Janssen

Joris (47) is deelnemer aan de MUP/MSP-regeling. Hij is in 2004 bij Mars Veghel in dienst getreden als Senior Currency Researcher binnen de Commercial afdeling. Na drie jaar heeft hij de overstap gemaakt naar S&F – Treasury & Benefits in de functie van Treasury Implementation Manager in het global Treasury team. In deze rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de Mars Global In-House Bank. In zijn huidige rol als Treasury Operations Manager is Joris verantwoordelijk voor de operationele treasury processen binnen Mars. Joris is getrouwd met Anita en met hun drie kinderen Tren, Loek en Fabe zijn ze woonachtig in Liessel. Hij speelt graag volleybal en houdt zijn conditie op peil op de wielrenfiets bij de plaatselijke fietsclub en ook regelmatig als forens naar Mars in Veghel.

Waarom Joris?

In de afgelopen vijf jaar heeft Joris zijn kennis over pensioenen vergroot door zijn deelname aan de leden-klankbordgroep voor de MUP/MSP-regeling. Begin vorig jaar is Joris toegetreden tot de Talentpool en heeft de opleiding pensioenfondsbestuurder-A inmiddels afgerond. Daarnaast heeft hij als aspirant-lid het afgelopen jaar al meegelopen met het Verantwoordingsorgaan en daarmee al de nodige ervaring opgedaan. Met zijn wiskundige opleiding en diverse financiële rollen heeft Joris een sterk analytisch inzicht. Door het leiden van een team met wereldwijde verantwoordelijkheid over alle segmenten heen, heeft hij de ervaring om de juiste beslissingen te nemen waarin ieders belang vertegenwoordigd is. Dit maakt Joris een geschikte kandidaat voor het Verantwoordingsorgaan.

Harry Faassen

Harry (70) is bij Mars in dienst gekomen in 1977 als Production Shift Manager in Veghel. Vervolgens heeft hij een carrière opgebouwd in R&D en in Personeelszaken in Veghel en Steinbourg (F). Vervolgens heeft hij de afdeling Industrial Engineering geleid voor de Snackfood fabrieken in Europa en is Operations Manager van de fabriek in Veghel geworden. Hij heeft zijn werkzame periode afgesloten als Lean Deployment manager, waarna hij tijdens zijn pré-pensioen nog als consultant actief is gebleven. In zijn privétijd brengt Harry zijn tijd door met zijn familie en zijn vele hobby’s. Hij is ook nog bestuurlijk actief bij diverse stichtingen en verenigingen.



Waarom Harry?

Harry is aan het einde gekomen van zijn termijn als bestuurder van MPF namens de pensioengerechtigden en mag binnen de regels van De Nederlandsche Bank niet meer herbenoemd worden. In het verdere verleden heeft hij al meerdere jaren zitting gehad in het bestuur namens de deelnemers en namens het bedrijf. Na zijn pensionering heeft hij ook al een periode zitting genomen in het Verantwoordingsorgaan. In al deze functies heeft Harry ruime ervaring opgedaan met alle facetten van het pensioenfonds.

Uit zijn carrière en verantwoordelijkheden blijkt dat Harry zijn keuzes baseert op de 5 Principes van Mars, waarbij hij vooral oog heeft voor de belangen van mensen. Dit alles maakt hem een geschikte kandidaat voor deze toekomstige functie in het Verantwoordingsorgaan van Mars Pensioenfonds.

Bezwaar maken of ben je zelf geschikt?

Heb je bezwaar tegen de mogelijke benoeming van Eric en/of Joris namens de actieve deelnemers. Of de benoeming van Harry namens de gepensioneerden? Stuur dan vóór 4 maart 2022 een e-mail naar pensioenservice@marspensioen.nl waarin je uitlegt waarom je bezwaar hebt tegen deze benoeming. 



Wil je zelf solliciteren? Dat kan als je voldoet aan de eisen van het functieprofiel. Het functieprofiel vind je hier. Stuur dan vóór 4 maart 2022 jouw motivatie en CV naar pensioenservice@marspensioen.nl. Bovendien moet je de support hebben van jouw lijnmanager voor je sollicitatie.



Meer informatie over de Talentpool

Wil je meer weten over de mogelijkheden om toe te treden tot de Talent Pool? Lees hier meer informatie. Bekijk ook gelijk onze brochure! Misschien is dit iets voor jou om in de toekomst een rol binnen het fonds te vervullen, bijvoorbeeld als lid van het Verantwoordingsorgaan.