Nieuws

Maand van de liefde: wat is er geregeld voor je kinderen?

8 februari 2022

Februari is met recht de maand van de liefde! En ja, dit kan ook invloed op je pensioen hebben. In de weken rondom Valentijnsdag nemen we je hier in mee. Zo weet je waar jij en jouw geliefden aan toe zijn. Het onderwerp waar we liever niet aan denken: wezenpensioen. Toch is het goed om ook te weten wat er voor je kinderen is geregeld als je komt te overlijden. Je bouwt namelijk naast ouderdomspensioen ook wezenpensioen op. Als je komt te overlijden tijdens jouw dienstverband ontvangen jouw kinderen wezenpensioen. 

Als je kinderen hebt, zijn zij standaard verzekerd voor het wezenpensioen. Hier hoef je verder niets voor te doen of te betalen. Elk kind krijgt dit tot hij of zij 18 jaar is. Zolang het kind op school zit of studeert, krijgt het kind wezenpensioen uiterlijk tot hij of zij 27 jaar is. Hoe hoog het opgebouwde wezenpensioen is, verschilt per regeling.

Wezenpensioen bij een eindloonregeling
Het wezenpensioen dat in totaal wordt uitgekeerd is gemaximeerd. Het is maximaal 5/7 van het partnerpensioen of als je al met pensioen bent: maximaal 50% van het ouderdomspensioen dat je bij je pensioeningang heeft opgebouwd.

Wezenpensioen bij een MUP/MSP
Als je overlijdt tijdens je dienstverband en vóór je pensioendatum, krijgen je kinderen een wezenpensioen. De hoogte van dit wezenpensioen is 20% van het berekende partnerpensioen. Ook als je overlijdt nadat je uit dienst bent gegaan, maar voor je pensioendatum, krijgen je kinderen wezenpensioen. Jouw kinderen ontvangen dan een uitkering die afhankelijk is van de hoogte van de kapitalen op je MUP- en MSP-rekening die je in je werkzame periode bij Mars hebt opgebouwd.

Benieuwd naar de hoogte van het wezenpensioen?
Log in op MijnMarsPensioen.

WZP