Talentpool Mars Pensioenfonds

Jij wilt verder komen. Dat kan bij Mars. En ook bij Mars Pensioenfonds (MPF). Jezelf ontwikkelen is leuk en het wordt nog leuker met goede collega’s. Die zijn er volop bij MPF. We streven bovendien naar een diverse mix van jong, oud, man, vrouw en met diverse achtergronden en culturen. Net zoals Mars dat doet. 

Wij zorgen zo goed mogelijk voor jouw pensioen en dat van je collega’s. Wil jij daar samen met ons aan werken? Ontdek dan via onze Talentpool of een rol binnen Mars Pensioenfonds bij jou past. Bijvoorbeeld in het bestuur, het Verantwoordingsorgaan of een van de commissies van het pensioenfonds. 

TP

Wij zoeken jou!

  • Wil jij met MPF werken aan een goed pensioen voor je collega’s en jouzelf?
  • Ga je (inhoudelijke) discussies niet uit de weg? Niet als je in de Talentpool zit en zeker niet als je doorstroomt naar een echte functie bij MPF?
  • Heb je verantwoordelijkheidsgevoel?
  • Wil je meer leren over de wereld achter ons pensioen en gedeelde verantwoording nemen voor een grote pot geld?
  • Kun je de belangen van alle stakeholders goed afwegen? 
  • Ben je goed in de Engels taal? Vergaderen doen we regelmatig in het Engels.
  • Wil je minimaal vier jaar werken voor het pensioenfonds?
Aanmelden

Wat bieden wij?

In de Talentpool stap je niet meteen in het diepe. Je volgt opleidingen en seminars en je woont walk-in sessies bij om kennis te maken met de pensioenmaterie. Je gaat ook naar vergaderingen van het bestuur of het Verantwoordingsorgaan. Tot slot krijg je als lid van de Talentpool een coach toegewezen!

Werk aan je vaardigheden

  • Strategisch denkvermogen (Perspective) 
  • Jouw visie op toekomstige ontwikkelingen (Business Acumen)
  • Onafhankelijkheid (Standing alone)

 

Ervaringen van (ex-)leden van de Talentpool

Harold van Heesch is al 31 jaar proces operator pindabakkerij en chocoladekamer én sinds 2018 bestuurslid van MPF. Hij is getrouwd en woont in Schijndel. Harold heeft 2 dochters en 3 kleinkinderen, en daarnaast uiteenlopende interesses zoals de politiek, financiële wereld en alternatieve geneeswijze. Ook is hij OR-lid en daarbij secretaris van de arbeidsvoorwaardencommissie. Naast dit alles houdt hij ook nog tijd over voor zijn hobbies, zoals fietsen, fitness en krachttraining. Harold over zijn ervaringen met de Talentpool: “Een oud bestuurslid wekte bij mij de interesse voor het Mars Pensioenfonds. Vanuit de ASP-membergroep ben ik doorgestroomd naar de MPF Talentpool in 2016. Na een gedegen opleiding, het volgen van bestuursvergaderingen en kennissessies die door MPF georganiseerd worden, en deelname aan de pensioencommunicatiecommissie ben ik in 2018 toegetreden tot het bestuur van MPF en inmiddels aan mijn tweede termijn bezig. Wat mij vooral aanspreekt zijn de vele verschillende facetten van een pensioenfonds: communicatie met deelnemers, risicomanagement, de beleggingen, datakwaliteit, IT-risico, de verschillende organen waar verantwoording aan afgelegd moet worden. Kortom je hoeft je nooit te vervelen…”

Paul van Beek is Global Engineer Chocolate en sinds 2022 bestuurslid MPF. Hij woont met zijn vriendin, 2 kinderen en hond Leo in Uden, na enkele jaren voor Mars Slough in Engeland te hebben gewerkt. Paul besteedt zijn vrije tijd graag aan sport of een van zijn hobbies, zoals tennis, klussen in huis, bier brouwen en vrijwilligerswerk. Ook Paul vertelt graag over zijn ervaringen met de Talentpool: “Na enkele jaren in Engeland heb ik regionale engineeringrollen vervuld vanuit Veghel en Viersen. Vervolgens ben ik overgestapt naar Global Engineering. Collega-bestuurder Wim van de Laar maakte mij destijds enthousiast voor de Talentpool waardoor ik besloot in 2019 lid te worden. Ik mocht eerst meedraaien in het Verantwoordingorgaan en eind 2020 kreeg ik de mogelijkheid om aspirant-bestuurslid te worden. In parallel rondde ik de opleiding Pensioenfondsbestuurder succesvol af, waarna ik, na goedkeuring door DNB, in juni 2022 ben geïnstalleerd als bestuurder. 

Lid worden van de Talentpool doe je in overleg met je lijnmanager en support van P&O, omdat voldoende tijd belangrijk is voor het goed uitvoeren van zowel de pensioentaken als je dagelijks werk, en ook een gezonde privé-werk balans te hebben.

Ik breng door mijn werk als Global Engineer nieuw perspectief, inzichten en een verse kijk op hoe het bestuur haar werk doet. Ieder bestuurslid maakt het team completer door de verschillende achtergronden, expertises en persoonlijke ervaringen. En uiteindelijk neem ik dit ook weer terug naar mijn werk als engineer, waarbij ons wederkerigheidsprincipe volledig tot zijn recht komt.”

Is dit iets voor jou? Meld je dan aan!

Aanmelden