Nieuws

Maand van de liefde: een terugblik

28 februari 2022

Februari was de maand van de liefde. En ja, dit kan ook invloed op je pensioen hebben. We informeerden u over wat de liefde betekent voor uw pensioen. Zo weet je waar jij en jouw geliefden aan toe zijn. In dit bericht hebben we nog even de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Liefde voor je partner

Getrouwd of een geregistreerd partnerschap? Dan heeft je partner automatisch recht op partnerpensioen. Hiervoor hoef je niets te doen.

Ga je ongehuwd samenwonen? Dan is er niet automatisch een partnerpensioen geregeld. Wil je dat je partner hier wel voor in aanmerking komt? Dan moeten jij en je partner aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een samenlevingscontract afsluiten. Deze voorwaarden staan in je pensioenreglement. Meld jouw partner in ieder geval meteen aan met het formulier Aanmelden partner.

Liefde voor je kinderen

Als je kinderen hebt, zijn zij standaard verzekerd voor het wezenpensioen. Hier hoef je verder niets voor te doen of te betalen. Elk kind krijgt dit tot hij of zij 18 jaar is.

Als de liefde over gaat

Als jij en je partner uit elkaar gaan, komt er veel op je af. Ook over je pensioen moet je samen afspraken maken. Geef deze afspraken aan ons door via formulier van de overheid ‘Mededeling bij echtscheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen'.