Nieuws

Maand van de liefde: Uit elkaar

23 februari 2022

Februari is met recht de maand van de liefde! En ja, dit kan ook invloed op je pensioen hebben. In de weken rondom Valentijnsdag nemen we je hier in mee. Zo weet je waar jij en jouw geliefden aan toe zijn. Maar wat als je als de liefde overgaat en jullie besluiten uit elkaar te gaan?

Je denkt er natuurlijk niet aan, maar de cijfers liegen er niet om: één op de drie huwelijk eindigt in een scheiding. Als jij en je partner uit elkaar gaan, komt er veel op je af. Ook over je pensioen moet je samen afspraken maken. Bespreek de mogelijkheden met je echtscheidingsadvocaat of mediator.

Checklist uit elkaar gaan

Waar moet je aan denken als jij en je partner uit elkaar gaan?

  • Meld het beëindigen van je samenlevingscontract aan ons via het formulier einde samenleving. Dit geldt ook wanneer je uit elkaar gaat in het buitenland.
  • Geef je scheiding aan ons door als je in het buitenland woont. Als je in Nederland woont, krijgen wij dit automatisch door van de gemeente.
  • Maak afspraken over de verdeling van het ouderdomspensioen.
  • Geef deze afspraken aan ons door via formulier van de overheid ‘Mededeling bij echtscheiding in verband met verdeling van ouderdomspensioen'.
  • Maak afspraken over het bijzonder partnerpensioen. Hiervan kan je ex-partner afstand doen via de afstandsverklaring van het pensioenfonds. Vraag deze afstandsverklaring bij ons op via 088 - 015 79 20. Dat kan pas als je scheidingsdatum/datum einde relatie definitief is.
echtscheiding