Nieuws

Gezocht: kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan namens gepensioneerden

2 april 2024

Mars Pensioenfonds zoekt voor het Verantwoordingsorgaan (VO/Accountability Council) een nieuw lid namens de gepensioneerden. Huidig VO-lid en voorzitter Ad van Gestel wil graag nog een termijn aanblijven, maar jij kunt jezelf ook aanmelden als kandidaat!

Het bestuur van het pensioenfonds legt verantwoording af over haar gevoerde beleid aan het Verantwoordingsorgaan (VO). In het VO zijn de werknemers, gepensioneerden en de werkgever vertegenwoordigd. Elk levert twee leden. 

Ad van Gestel zit sinds 2014 in het VO van Mars Pensioenfonds als vertegenwoordiger van de gepensioneerden en is sinds 7 jaar ook voorzitter van het VO. Op 30 juni loopt zijn huidige termijn af. Hij stelt zich graag beschikbaar voor nog een termijn – hieronder lees je meer over Ad. Voor deze positie verwelkomen we ook nieuwe kandidaten. Het functieprofiel lees je hier.

Talentpool
Mars Pensioenfonds stelt hoge eisen aan het VO, omdat het VO uiteindelijk het beleid van het pensioenfonds beoordeelt. Om te zorgen dat er geschikte kandidaten klaarstaan, leidt Mars Pensioenfonds zelf kandidaten op. Dat doen we door middel van de Talentpool. Op dit moment zijn er geen pensioengerechtigden beschikbaar vanuit de Talentpool. 

Ad van Gestel
Ad (62) is in november 1987 gestart als management trainee bij Mars en heeft gedurende zijn 26-jarige carrière gewerkt vanuit Veghel en Slough voor R&D, Supply en Mars University. 

Waarom Ad?
Ad heeft al langere tijd een bovengemiddelde interesse voor het onderwerp pensioen en is kort na zijn pre-pensionering op 1 juli 2014 gestart als lid van het VO. Inmiddels heeft Ad bijna 10 jaar ervaring  waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter van het VO.

Ad is zeer gemotiveerd om zijn ervaring in te zetten om voor alle belanghebbenden van Mars Pensioenfonds de best mogelijke transitie naar het nieuwe pensioenstelsel te helpen realiseren.

De combinatie van zijn ervaring en motivatie maken Ad tot een geschikte kandidaat voor herbenoeming in het Verantwoordingsorgaan.

Bezwaar maken of ben je zelf geschikt?  
Heb je bezwaar tegen de mogelijke herbenoeming van Ad van Gestel namens de gepensioneerden? Stuur dan uiterlijk 15 mei 2024 een e-mail naar pensioenservice@marspensioen.nl waarin je je bezwaar uitlegt. 

Wil je zelf solliciteren?   
Check dan eerst het functieprofiel. Stuur uiterlijk 15 mei 2024 jouw motivatie en CV naar pensioenservice@marspensioen.nl