Nieuws

Een waardeoverdracht: hoe werkt dat eigenlijk?

1 augustus 2022

Ben je nieuw in dienst bij Mars en heb je bij een vorige werkgever al pensioen opgebouwd? Dan kun je dit meenemen naar Mars Pensioenfonds! Dit heet een waardeoverdracht. Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de verschillen tussen de regelingen en van de financiële situatie van je huidige en van je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar. Je kunt altijd eerst een vrijblijvende offerte bij ons opvragen. Daarna besluit je of je definitief tot waardeoverdracht overgaat.

Hoe werkt een waardeoverdracht?

Stap 1: Een waardeoverdracht vraag je zelf aan. Dit doe je via het formulier waardeoverdracht. Op het formulier vul je de gegevens van jouw oude pensioenuitvoerder in.

Stap 2: Wij vragen informatie over jouw opgebouwde pensioen bij de oude pensioenuitvoerder op.

Stap 3: Op basis van de informatie van de oude pensioenuitvoerder maken wij een berekening welk pensioenkapitaal wij je kunnen geven op de pensioendatum. Dit zie je terug in de offerte.

Stap 4: Nu is het aan jou om af te wegen of een waardeoverdracht zinvol is. Hiervoor kan je een vergelijking maken tussen je oude pensioenregeling en de nieuwe bij ons. Gebruik hiervoor de Pensioenvergelijker.

Stap 5: Ben je akkoord met de offerte? Dan vragen wij het kapitaal bij de oude pensioenuitvoerder op.

Wil je advies of een waardeoverdracht voor jou zinvol is?

Mars biedt een adviesgesprek aan in samenwerking met een financieel adviseur van Kröller Boom. Je mag eenmalig op kosten van Mars een adviesgesprek aanvragen. Dit kan je doen door een e-mail te sturen naar mars.pensioenvragen@krollerboom.nl of telefonisch contact op te nemen via 033 - 75 05 000. 

Bijlage Grootte
303.57 kB