Nieuws

De Tweede Kamer stemt voor Wet Toekomst Pensioen

9 januari 2023

De Tweede Kamer heeft op 22 december 2022 in meerderheid voor het voorstel voor de Wet Toekomst Pensioenen gestemd. De Eerste Kamer behandelt het voorstel de komende maanden.

De overheid komt met nieuwe regels voor pensioen. Door deze nieuwe regels gaat je pensioenregeling veranderen. De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet Toekomst pensioenen waarin deze pensioenregels zijn opgenomen. De komende maanden buigt de Eerste Kamer zich over de wet. Als ook Eerste Kamer akkoord is, gaat de wet in op 1 juli 2023. De nieuwe pensioenregeling moet uiterlijk 1 januari 2027 ingaan. 

Nieuwe pensioenregeling afspreken

Als de nieuwe wetgeving in gaat is Mars aan zet. Mars moet dan afspraken maken over de overstap naar de nieuwe pensioenregeling. Wij helpen hen hierbij. We zijn al met de voorbereidingen begonnen. 

Komende tijd onderzoek doen

Als fonds betrekken we jullie als deelnemers ook bij dit proces. Zo ontvang je begin volgende maand een uitnodiging voor een deelnemersonderzoek. We willen graag van je weten wat je van het fonds en onze communicatie vindt. Ook willen we gaan onderzoeken hoe je tegen beleggen en de risico’s die daarbij horen aankijkt, hiervoor ontvang je later dit jaar een uitnodiging.