Beleggen voor jouw pensioen

Premie beleggen voor jouw pensioen

Mars Pensioenfonds wil alle pensioenen nu en in de toekomst kunnen betalen. Daarom beleggen we met de premies die we voor pensioen ontvangen. Zo bouwen we pensioenvermogen op. Lees in onze verklaring beleggingsbeginselen hoe wij beleggen voor jouw pensioen. 

We laten ons adviseren door professionals

We moeten goed zorgen voor het geld voor de pensioenen. We laten ons hierbij graag adviseren. Binnen het pensioenfonds hebben we hiervoor een interne beleggingscommissie. Daarnaast zetten we adviseurs van buiten het fonds in.

Gespreide beleggingen

We beleggen over de hele wereld. Daarnaast kiezen we voor verschillende soorten beleggingen. Een groot aantal beheerders van buiten het fonds zorgt voor onze beleggingen.

Mars Investment team

Het Mars Investment Team regelt en bewaakt al onze beleggingsactiviteiten. Daarnaast rapporteert het team over beleggingen aan het bestuur.

ESG

Verantwoord beleggen

Het pensioenfonds is van mening dat duurzaamheidsrisico’s moeten worden meegewogen in de algemene risico-overwegingen, om weloverwogen beleggingsbeslissingen te kunnen maken en de lange termijn belangen van onze deelnemers en pensioengerechtigden zo goed mogelijk te behartigen.

beleggen

Beleggen voor de MSP-regeling

Voor de Medewerkers Selectieplan beleggen we anders dan voor de eindloon- en MUP-regeling. We gebruiken zogenaamde ‘indexgerelateerde fondsen’ om te beleggen voor de MSP-regelingLees hier meer over de indexfondsen waarin we beleggen voor je pensioen in de MSP-regeling. 

 

Hoeveel rendement halen wij?

Hieronder ziet u ons netto rendement, dus na aftrek van kosten, van de afgelopen jaren. 

2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
6,5% 6,4% 8,9% 8,1% 7,9% 9,0% 5,6%

 

Veelgestelde vragen

De kosten voor beleggingen vind je in ons jaarverslag.

Voor beleggingen in de MSP-regeling betalen we kosten. Daarvan krijgen we naderhand een deel ook weer terug.

Sinds 1 januari 2020 betaal je als deelnemer binnen de MSP-regeling administratiekosten. In 2024 zijn deze kosten € 56,33 per jaar als je in dienst bent bij Mars. Ben je uit dienst? Dan zijn deze periodieke kosten lager, namelijk € 27,71 per jaar. Het bestuur stelt de kosten jaarlijks opnieuw vast. Er zit wel een maximum aan. De kosten zullen nooit meer zijn dan 1% per jaar van je totale MSP-kapitaal. En nieuwe deelnemers hoeven de eerste drie jaar niet mee te betalen.

De administratiekosten voor het MSP worden in mindering gebracht op de waarde van jouw MSP-rekening. Je vindt deze bedragen terug in jouw beleggingsoverzicht. Deze vind je in MijnMarsPensioen.

Voor Mars Pensioenfonds betaal jij als deelnemer momenteel geen aan- en verkoopkosten. 

Klik hier voor meer informatie over de financiële positie van uw pensioenfonds.