Nieuws

Wat gaan wij doen met de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek?

27 juni 2023

In februari 2023 hebben wij jullie gevraagd om deel te nemen aan ons tevredenheidsonderzoek. 431 van jullie hebben daar gehoor aan gegeven en je stem laten horen. Bedankt daarvoor! Wij delen graag de uitkomsten van het onderzoek en wat wij daarmee gaan doen.

Het vertrouwen in Mars Pensioenfonds is hoog

Ruim 96% van de deelnemers die het onderzoek hebben ingevuld heeft vertrouwen in het fonds. Het pensioenfonds krijgt gemiddeld een 8,6 en de communicatie van het fonds wordt beoordeeld met een 7,9. Deelnemers beoordelen het fonds als betrouwbaar, degelijk en professioneel. Waar nog ruimte zit voor verbetering is dat we nog beter kunnen laten zien hoe en waarom we dingen doen. Daarom laten we de komende tijd de mensen achter het pensioenfonds aan het woord om jullie meer te vertellen over diverse onderwerpen.

Transparantie over indexatie is belangrijk

De deelnemers van Mars Pensioenfonds vinden indexatie een belangrijk onderwerp. Uit het onderzoek blijkt dat zij graag meer informatie willen over het indexatiebeleid. Daarom zullen wij dit jaar een aantal artikelen publiceren over dit onderwerp. Sommige deelnemers hebben daarnaast vragen over de dekkingsgraden van het fonds. Wij zullen daarom maandelijks in een nieuwsbericht toelichting geven op de ontwikkeling van de dekkingsgraden.

Deelnemers hebben behoefte om persoonlijke vragen te stellen

Over het algemeen wordt de communicatie van Mars Pensioenfonds positief beoordeeld. Deelnemers vinden persoonlijke brieven, de digitale nieuwsbrief en de website het belangrijkst. Een aantal deelnemers wil daarnaast graag meer mogelijkheden om persoonlijke vragen te stellen. Uit het onderzoek blijkt dat niet alle deelnemers op de hoogte zijn dat zij het fonds kunnen bereiken per telefoon en e-mail. Daarom zullen wij deze contactmogelijkheden de komende tijd meer onder de aandacht brengen. Daarnaast zullen we de pensioentrainingen die we in april hebben georganiseerd later dit jaar nog eens herhalen. Tijdens deze trainingen is er ook ruimte om persoonlijke vragen te stellen. 

De interesse in informatie over beleggen groeit

Uit het onderzoek blijkt dat een aantal deelnemers meer zou willen weten over hoe Mars pensioenfonds belegt. Op onze website kun je informatie vinden over hoe wij beleggen voor jouw pensioen. De komende tijd gaan wij in gesprek met een aantal mensen achter Mars Pensioenfonds die hier veel van weten. Zij zullen meer inzicht geven hoe beleggen bij Mars Pensioenfonds in zijn werk gaat. Houd onze website en nieuwsbrief dus in de gaten voor meer informatie.

 

Neem deel aan het onderzoek over risico’s en beleggen

Deelname aan onderzoek is en blijft belangrijk. Eerder deze maand hebben alle deelnemers een uitnodiging ontvangen voor een onderzoek naar de vraag: hoe denk je over beleggen en de bijbehorende risico’s voor jouw pensioen? Heb jij het onderzoek nog niet ingevuld? Je hebt nog t/m 2 juli om dit in te vullen. Jouw mening telt!

Meer informatie

Heb je vragen over jouw pensioen?

Neem dan contact op met onze pensioencoaches. Zij helpen je graag!

Contact