Nieuws

Toeslag voor pensioenen per 1 januari 2021

17 december 2020

Goed nieuws! Per 1 januari 2021 verhogen we de pensioenen voor gepensioneerde deelnemers en gewezen deelnemers met 0,34%. 

Mars Pensioenfonds neemt het toeslagbesluit ieder jaar in november. Dit gebeurt op basis van het prijsindexcijfer en de beleidsdekkingsgraad van september van dat jaar. In september lag de beleidsdekkingsgraad met 114,8% tussen het vereist eigen vermogen (ongeveer 123%) en de indexatie-limiet. Daardoor kan een gedeeltelijke toeslag gegeven worden. Voor de volledigheid: een volledige toeslag betekent 75% van de prijsinflatie. De prijzen stegen in de afgelopen periode met 1,11%. 

Veel pensioenfondsen hebben het moeilijk
In Nederland hebben veel pensioenfondsen het nog steeds moelijk. Er is nog steeds een grote kans dat pensioenfondsen de pensioenen moeten verlagen. Natuurlijk zijn ook voor Mars Pensioenfonds de financiele gevolgen van het coronavirus en de alsmaar dalende rente zichtbaar, maar we zitten zeker niet in de problemen. Sterker nog, ondanks de huidige situatie is het ons gelukt de dekkingsgraad redelijk op peil te houden. Zo kunnen we jullie een gedeeltelijke toeslag op jullie pensioen geven! Zoals altijd houden we goed bij wat we minder hebben kunnen geven dan we wilden. Indien de financiële situatie voldoende verbetert, kan dat misschien alsnog ingehaald worden.