Nieuws

Gezocht: kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan

8 maart 2024

Mars Pensioenfonds zoekt voor het Verantwoordingsorgaan (VO/Accountability Council) een nieuw lid namens de medewerkers. Vanuit de Talentpool staat een gegadigde kandidaat klaar, maar jij kunt jezelf ook aanmelden als kandidaat!

Het bestuur van het pensioenfonds legt verantwoording af over haar gevoerde beleid aan het Verantwoordingsorgaan (VO). In het VO zijn de werknemers, gepensioneerden en de werkgever vertegenwoordigd. Elk levert twee leden. Door belangrijke vraagstukken rondom de Wet Toekomst Pensioenen heeft het bestuur besloten het VO uit te breiden van drie leden naar zes leden. Twee van hen representeren de werknemers: een voor de eindloonregeling en een voor de MUP/MSP-regeling. Aangezien een lid namens de werknemers vertrekt uit het VO is er nu een vacature voor een lid van het Verantwoordingsorgaan namens de werknemers uit de MUP/MSP-regeling. Er is uit de Talentpool een kandidaat naar voren gekomen, maar we verwelkomen meer kandidaten. Het functieprofiel lees je hier.

Talentpool

Mars Pensioenfonds stelt hoge eisen aan het VO, dat uiteindelijk het beleid van het pensioenfonds beoordeelt. Om te zorgen voor geschikte kandidaten, leidt Mars Pensioenfonds zelf kandidaten op door middel van de Talentpool. Het bestuur heeft uit deze Talentpool een kandidaat geïdentificeerd die geschikt is voor deze vacature: Dennis Kaijser. We stellen hem hieronder aan je voor.

Dennis Kaijser
Dennis (38) is sinds 2015 in dienst bij Mars en daarmee automatisch deelnemer aan de MUP/MSP-regeling. De eerste zeven jaar heeft hij bij de Nederlandse markt (EVE/ITR) gewerkt in het logistieke team als Key User Outbound. Sinds 2022 werkt hij aan de VEG-zijde en heeft hij in korte tijd verschillende logistieke rollen vervuld. Zo is hij begonnen in het regionale inbound planningsteam. Daarna heeft hij meegewerkt aan de implementatie van een nieuw planningssysteem, en na een korte periode als lokale inboundplanner is hij momenteel werkzaam binnen een warehouse implementatieproject. Dennis woont samen met zijn vrouw en hun twee zonen in Beuningen. Naast het drukke gezinsleven probeert hij ook nog tijd vrij te maken om te BBQ’en, motorrijden en te zwemmen.

Waarom Dennis? 
Dennis is in 2022 toegetreden tot de Talentpool en is sinds medio 2023 aspirant-lid van het Verantwoordingsorgaan. Daarnaast is hij momenteel bezig met de laatste module van de opleiding Pensioenfondsbestuurder-A. De laatste jaren is de interesse van Dennis in de pensioenmaterie gegroeid, en zeker met de aankomende wijzigingen door de Wet Toekomst Pensioenen is deze interesse alleen nog maar sterker geworden. Dennis is analytisch sterk en wil ook graag de details goed begrijpen. Dit in combinatie met zijn vaak nuchtere aanpak maakt hem een geschikte kandidaat voor een functie binnen het Verantwoordingsorgaan. 

Bezwaar maken of ben je zelf geschikt?
Heb je bezwaar tegen de mogelijke benoeming van Dennis Kaijser namens de actieve deelnemers? Stuur dan uiterlijk 15 mei 2024 een e-mail naar pensioenservice@marspensioen.nl waarin je je bezwaar uitlegt. 

Wil je zelf solliciteren? 
Check dan eerst het functieprofiel. Stuur uiterlijk 15 mei 2024 jouw motivatie en CV naar pensioenservice@marspensioen.nl. NB: je moet de support hebben van jouw lijnmanager voor je sollicitatie.

Meer informatie over de Talentpool?
Misschien is het wel iets voor jou om in de toekomst een rol binnen het fonds te vervullen, bijvoorbeeld als lid van het VO. Wil je weten hoe je kunt toetreden tot de Talentpool? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Bekijk hier het functieprofiel voor de vacature in het VO