Nieuws

Eerste Kamer stemt voor Wet toekomst pensioenen

31 mei 2023

In de Wet toekomst pensioenen staan de nieuwe regels van de overheid voor pensioen. De manier waarop wij pensioen opbouwen gaat hierdoor veranderen en je krijgt over een aantal jaar een nieuwe pensioenregeling. Hier krijgen pensioenfondsen een jaar langer de tijd voor. Minister Schouten heeft aangegeven dat de overstap naar de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2028 afgerond moet zijn. 

Op dit moment verandert niets aan jouw pensioen of de pensioenregeling 

Hoewel de wet al op 1 juli 2023 ingaat, verandert er nu nog niets aan jouw huidige pensioen.  Er is nog een aantal stappen te zetten voordat de nieuwe pensioenregeling er is. Tot die tijd blijf je pensioen opbouwen of pensioen ontvangen vanuit de huidige pensioenregeling. Jouw pensioenopbouw en pensioenuitkering blijven we uitvoeren volgens de huidige regeling. 

De werkgever en de sociale partners zijn nu aan zet

Mars en de sociale partners zijn met elkaar in gesprek om de nieuwe regels te vertalen naar een nieuwe pensioenregeling. Hiervoor moet er nog veel uitgewerkt worden. Het duurt nog een aantal jaar voordat duidelijk is hoe deze nieuwe regeling eruit ziet. Als de afspraken duidelijk zijn, hebben we nog een flinke tijd nodig om de nieuwe pensioenregeling te verwerken in alle systemen. Die overgang moet op 1 januari 2028 afgerond zijn.

Wij houden je op de hoogte

Zodra duidelijk is welke impact de veranderingen hebben op jouw pensioen brengen we je hier vanzelfsprekend van op de hoogte.

Wilt je direct worden geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen richting de nieuwe pensioenregeling? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief om actuele informatie te ontvangen. Log in op MijnMarsPensioen en ga naar Mijn gegevens om je aan te melden.