Nieuws

Deeltijdpensioen als tussenstop

20 december 2019

De pensioenregeling van Mars Pensioenfonds is best flexibel. Deeltijdpensioen is voor veel oudere werknemers een prima manier om gezond de eindstreep te halen. Daarom is het logisch dat we daar regelmatig vragen over krijgen. Steeds meer werknemers maken er gebruik van.

Bij deeltijdpensioen ga je een aantal uren per week minder werken in de jaren voorafgaand aan je pensionering. Voor de uren die je minder werkt krijg je een gedeeltelijke pensioenuitkering. Over de uren die je blijft werken, ontvang je loon en blijf je pensioen opbouwen.

In overleg met je werkgever
Het is goed om te weten dat je zelf betaalt voor je deeltijdpensioen. Je neemt alvast een stukje van je pensioen op. Daardoor is je pensioenuitkering iets lager op het moment dat je volledig met pensioen gaat. Maar je krijgt er ook iets voor terug: minder werk en meer vrije tijd om andere dingen te doen. Zo kun je rustiger afbouwen richting je pensioen.

Het gemakkelijkste is dat als je AOW-leeftijd minder dan 5 jaar weg is. In dat geval legt de Belastingdienst geen beperkingen op.
Wil je nog eerder dan 5 jaar voor je AOW-leeftijd met deeltijdpensioen? Dan mag de tijd die je werkt en de tijd die je met pensioen bent samen niet meer dan 100% zijn. Dus als je voor 40% met deeltijdpensioen gaat, mag je niet meer dan 60% blijven werken.

Je kunt trouwens ook na je pensioen nog gedeeltelijk doorwerken. Je ontvangt dan misschien al AOW en een deel pensioen en een deel salaris.

Je ziet: er is veel mogelijk. Is je interesse gewekt? Ga dan in overleg met je werkgever en bespreek de mogelijkheden van deeltijdpensioen.