Nieuws

Verkiezingen bestuurslid namens de pensioengerechtigden

16 mei 2018

Ben jij pensioengerechtigde van Mars Pensioenfonds? De termijn van het bestuurslid namens de gepensioneerden, Harry Faassen, loopt per 1 juli af. We willen je uitnodigingen om jezelf kandidaat te stellen als bestuurslid van Mars Pensioenfonds. Harry Faassen is zelf ook beschikbaar voor herbenoeming voor een termijn van 4 jaar. Meer over de verkiezingen lees je hieronder.

Taken van het bestuur
De belangrijkste taak van het bestuur is: ervoor zorgen dat alle pensioenen juist en op tijd worden betaald. Daarvoor innen we de pensioenpremies en beheren en beleggen we de pensioengelden. Het bestuur stelt ook het pensioenreglement van het fonds vast. Daarin staat:

  • hoe we de pensioenen berekenen;
  • welke verplichtingen jij hebt om pensioen te krijgen.

Het bestuur van het pensioenfonds bestaat uit zes mensen. In het bestuur zitten mensen namens de werkgever, de werknemers en de gepensioneerden.

Aanmelden als kandidaat?

Ben je geïnteresseerd in een positie in het bestuur van Mars Pensioenfonds? Je kan jezelf kandidaat stellen door de volgende documenten uiterlijk 16 juni 2018 aan Saskia Tonnaer (directeur Mars Pensioenfonds) saskia.tonnaer@effem.com te sturen:

  • een motivatie waarom je geschikt bent voor de positie in het bestuur;
  • 2 referenties met wie wij contact kunnen opnemen en waarbij wij zowel jouw betrouwbaarheid als deskundigheid voor deze functie kunnen controleren; en
  • jouw CV.

Over de functie

Als je als bestuurder aan de slag gaat, is het belangrijk dat je affiniteit hebt met pensioenen en pensioengerelateerde onderwerpen. Daarnaast heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden en spreek en schrijf je goed Nederlands én Engels. Ook beschik je over redelijke financiële kennis en ben je bij voorkeur bekend met pensioen- en sociale zekerheidswetgeving.

De Nederlandsche Bank toetst je daarnaast op deskundigheid en betrouwbaarheid.

Een kandidaat moet daarnaast bereid zijn om:

  • cursussen te volgen over pensioengerelateerde onderwerpen;
  • bestuursvergaderingen en eventuele commissievergaderingen van het pensioenfondsbestuur bij te wonen;
  • te reizen naar vergaderlocaties, in Veghel en zo nu en dan Oud-Beijerland.

De bestuursleden ontvangen voor hun bestuursactiviteiten een beperkte vergoeding. De reiskosten worden ook vergoed.

Opleiding tot bestuurslid
Mars Pensioenfonds is op de langere termijn ook op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je nu nog geen interesse in een functie in het bestuur maar wel over een paar jaar? En wil je je laten opleiden door Mars Pensioenfonds? Laat het ons dan weten. Je kunt contact openen met Saskia Tonnaer (directeur Mars Pensioenfonds): saskia.tonnaer@effem.com.