Nieuws

Toelichting Uniform Pensioenoverzicht

17 november 2014

Onlangs heb je jouw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen. In het overzicht met de gegevens waarop jouw UPO is gebaseerd, zijn minder gegevens vermeld dan vorig jaar. Belangrijk om te weten is dat dit voor jouw opgebouwde en te bereiken pensioen geen gevolgen heeft.

Op de achtergrond rekenen we met de juiste gegevens, dus de uitkomsten op het UPO zijn correct volgens de 2014-regeling. De te bereiken pensioenen die in het UPO staan, weerspiegelen niet de situatie vanaf 1 januari 2015.

Hierna geven we tekst en uitleg over de verschillen.

UPO Eindloonregeling

  • Ploegentoeslag wordt meegerekend

Jouw pensioen wordt gebaseerd op jouw pensioengevend salaris én op jouw gemiddelde ploegentoeslag (als je die hebt). De ploegentoeslag hebben we apart vermeld in het UPO.

We hebben dit jaar de actuele ploegentoeslag vermeld, niet de gemiddelde ploegentoeslag. In vorige jaren werden beide apart vermeld en ook toen was de ploegentoeslag verwerkt in het pensioengevend salaris. In jouw opgebouwde pensioen en in je te bereiken pensioen hebben we uiteraard wél rekening gehouden met de (gemiddelde) ploegentoeslag.

  • Niet apart vermeld, wel mee gerekend

Dit jaar staan in het UPO niet apart vermeld: de (gewogen) deelnemingsjaren, het extra ouderdomspensioen en de jaren uit waardeoverdracht. In het berekende pensioen is hiermee wel rekening gehouden.

UPO MUP/MSP-regeling

In het UPO van de MUP/MSP-regeling zijn dit jaar de deelnemingsjaren en de pensioengrondslag voor de risicodekkingen niet apart benoemd. Het UPO rekent wel met deze gegevens.