Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Ieder jaar ontvang je een persoonlijk pensioenoverzicht van jouw pensioenfonds: het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO is een beknopt overzicht en sluit goed aan bij het Pensioen 1-2-3. Zo kun je eenvoudig informatie terugvinden op onze website. Jouw UPO staat sinds eind september 2022 klaar in MijnMarsPensioen.

 

Wij hebben jouw e-mailadres nodig!

Wij staan ook graag in contact met jou! En dat doen we het liefst per e-mail. Een e-mail is beter voor het milieu en goedkoper! Heb jij jouw e-mailadres al doorgegeven? Log in op MijnMarsPensioen en geef jouw e-mailadres door.

Log in op MijnMarsPensioen

Liever bellen?

Dat kan ook! We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00. We helpen je graag!

Contactgegevens

Veelgestelde vragen over het Uniform Pensioenoverzicht

  • Vorig jaar zag je op het UPO eerst alles over jouw MUP-rekening en daarna over de MSP-gedeelte. Dit jaar is dat anders. De bedragen die je ziet bij bijvoorbeeld ‘welk pensioen kunt u verwachten? en ‘wat krijgen uw (eventuele) partner en (eventuele) kinderen als u overlijdt?’ zijn het MUP én MSP deel bij elkaar opgeteld.

  • Op het UPO zie je de stand van 1 januari 2022. Hierdoor zie je bijvoorbeeld salariswijzigingen die na 1 januari zijn gedaan niet terug. In de pensioenplanner zie je de actuele stand van jouw pensioen.

  • Je UPO is gebaseerd op de gegevens die bij ons bekend zijn op 1 januari 2022. Het kan zijn dat er na 1 januari 2022 iets is veranderd in jouw persoonlijke situatie. Deze veranderingen zijn niet op je UPO  2022 verwerkt. Deze zijn pas zichtbaar op je UPO van volgend jaar.

  • Je pensioen kan mee- of tegenvallen door verschillende ontwikkelingen waar je geen invloed op hebt. Om je daar meer inzicht over te geven, vind je drie scenario’s sinds 2020 op je UPO. De bedragen die je daar ziet berekenen we ieder jaar opnieuw op basis van inflatie, renteontwikkelingen en beleggingsrendement. De regels om de berekeningen te maken worden bepaald door De Nederlandsche Bank.