Nieuws

Ben jij 55 jaar of ouder? Maak een keuze tussen een vast of variabel pensioen

24 mei 2022

De premies voor de MUP/MSP-regeling worden belegd. Mars Pensioenfonds belegt de premies in de MUP-regeling voor jou. Vanaf je 58ste kies je voor het kapitaal in de MSP-regeling of je later een vast of variabel pensioen wilt krijgen. Dat is een voorlopige keuze die je op de pensioendatum weer kunt veranderen. Maar je keuze heeft wel gelijk invloed op hoe je vanaf dat moment gaat beleggen.

Kies voor een vast of variabel pensioen

Met het pensioenkapitaal dat je opbouwt, koop je op je pensioendatum een pensioen in. Je kiest dan voor een vast of een variabel pensioen. Voor het kapitaal uit de MSP-regeling kun je al vanaf je 55ste een voorlopige keuze maken. We raden je aan om dit uiterlijk op je 58ste te doen. Dit is belangrijk, want een vast en variabel pensioen vragen allebei om een andere manier van beleggen. Deze keuze maak je via de Beleggingswijzer. Let op: De Beleggingswijzer is een hulpmiddel. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor (de gevolgen van) je keuze.

Life Cycles

Tot je 58ste zijn de Life Cycle Vast en Life Cycle Variabel aan elkaar gelijk. Vanaf 58 jaar gaan ze uit elkaar lopen.

In de Life Cycle Vast wordt vanaf 58 jaar steeds minder in aandelen belegd en meer in langlopende obligaties. Op de standaard pensioenleeftijd (68 jaar) is het kapitaal volledig in langlopende obligaties belegd.

In de Life Cycle Variabel wordt vanaf 58 jaar ook steeds minder in aandelen belegd en meer in obligaties maar op de standaard pensioenleeftijd (68 jaar) is nog wel 50% in aandelen belegd. Daardoor is er meer kans dat het kapitaal extra rendement behaalt.

Wil je weten hoe jouw pensioen ervoor staat? Of wil je je keuze doorgeven?

Log on into MyMarsPension