Nieuws

Wat als…

30 maart 2016

… je van baan verandert? Vaak kun je dan jouw pensioen van het oude naar het nieuwe pensioenfonds overdragen. Dit noemen we waardeoverdracht. Eerder moest je dit binnen zes maanden na indiensttreding moest aanvragen. Dit is aangepast.

Meer tijd voor waardeoverdracht

Ben jij op of na 1 januari 2015 in dienst getreden bij Mars? Dan geldt voor jou dat je altijd waardeoverdracht kan aanvragen (voor 1 januari 2015 moest dit binnen zes maanden). Hetzelfde geldt als jij bij Mars weggaat en bij een ander pensioenfonds dan Mars Pensioenfonds deelnemer wordt.

Zit je in de eindloonregeling en heb je bij een vorige werkgever pensioen opgebouwd? Dan kun je dit niet meer meenemen naar Mars Pensioenfonds, omdat de mogelijkheid om dit aan te vragen inmiddels voorbij is.

Is waardeoverdracht voor jou interessant?

Misschien wel. Waardeoverdracht is vaak voordelig als de financiële situatie van het nieuwe pensioenfonds veel beter is dan de oude. Maar er zijn meer zaken waarmee je rekening moet houden, bijvoorbeeld verschillen in de regeling. Daarom is het verstandig om je op tijd te verdiepen en te laten informeren. Wil je waardeoverdracht aanvragen? Dan kun je het formulier ‘Waardeoverdracht aanvragen’ downloaden.