Nieuws

Nieuws over het bestuur van Mars Pensioenfonds

28 mei 2018

Wim van de Laar uit dienst

Wim van de Laar zit sinds 2003 in het bestuur van Mars Pensioenfonds (MPF) als bestuurslid namens de medewerkers. Per 1 juli neemt Wim afscheid van Mars als werkgever. Maar Wim heeft aangegeven ook daarna graag aan te blijven als bestuurslid (zijn termijn eindigt in 2021). Het bestuur is akkoord met het aanblijven en ziet dit als een goede garantie voor de continuïteit. Tegen het einde van Wim’s termijn zal er dan een opvolger beschikbaar moeten zijn, hopelijk hebben we dan weer een ruime keuze uit een goed gevulde talent pool.

Bezwaar? Als je bezwaar hebt dat Wim aanblijft als bestuurslid namens de medewerkers, dan kun je dit tot 25 juni 2018 doorgeven.

Stuur hiervoor een mail ter attentie van het bestuur naar:

pensioendesk@marspensioen.nl

Of stuur een brief naar:

Mars Pensioenfonds

T.a.v. het Bestuur

Europaweg 27

9723 AS Groningen

Talentpool

We hebben regelmatig vacatures bij MPF. Lijkt een plek in het bestuur of verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds je wel wat? Nu of over een paar jaar? Meld je dan aan voor de MPF Talentpool!

Via de MPF Talentpool maak je geleidelijk kennis met het reilen en zeilen bij MPF. Je volgt opleidingen en seminars en je woont vergaderingen bij van het bestuur.  Bij MPF werk je ook aan de ontwikkeling van je competenties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je strategisch denkvermogen (Perspective) en onafhankelijkheid (Standing Alone).

Interesse in de Talentpool? Ga langs bij Saskia Tonnaer (locatie Veghel). Bellen of mailen kan natuurlijk ook: 06-11776807 / saskia.tonnaer@effem.com.

Wat houdt een bestuursfunctie in?

Wim vertelde in een interview al eens over zijn bestuursfunctie: ‘Wat maakt het lidmaatschap van dit bestuur zo boeiend? Ten eerste natuurlijk omdat pensioen een van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde is die Mars aanbiedt. Als het vakantiegeld op de rekening komt, kijkt iedereen uit naar dit mooie bedrag om te besteden. Het is dan goed je te realiseren dat Mars veel meer uitgeeft aan jouw pensioen dan aan vakantiegeld. Dit om alle medewerkers een goed pensioen te kunnen bieden. En Mars heeft inderdaad een hele goede pensioenregeling. Meewerken om deze belangrijke arbeidsvoorwaarde te ondersteunen, is zeer zinvol werk.

Wat het interessant maakt, is ook dat het heel anders is dan je normale rol. Ik ben als R&D-manager gewend met cijfers te werken, maar op een heel ander gebied en in een heel andere context. Juist deze verbreding, die ook nog zoveel maatschappelijke raakvlakken biedt, maakt het heel uitdagend en interessant. Werken bij het pensioenfonds heeft zeker ook bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Om in Mars-termen te blijven, elementen als Business Acumen, Integrity & Trust en Decision Quality zijn zeker goede persoonlijke doelstellingen die je hiermee kunt ontwikkelen.’

Meer weten?

Mars Pensioenfonds heeft niet alleen vacatures voor een bestuursfunctie. Zo nu en dan zijn er ook vacatures voor het Verantwoordingsorgaan. Meer weten over deze functies? Lees de volledige functieomschrijving van een bestuursfunctie en de functieomschrijving van een positie in het Verantwoordingsorgaan.