Nieuws

Mensen achter het fonds: MSP deelnemersgroep

21 juni 2021

Mijn naam is Harold van Heesch en ben in totaal 28 jaar in dienst bij Mars. Vanaf 2011 ben ik werkzaam op halffabricaat als proces area operator. Ik ben lid van de ondernemingsraad in Veghel en lid van het bestuur van het pensioenfonds. Al in 2013 ben ik toegetreden tot de MSP deelnemersgroep. In 2018 ben ik hier voorzitter van geworden. De MSP deelnemersgroep noemen we kortweg ‘De Groep’.

‘De Groep’

De Groep is tegelijk met de MUP/MSP-regeling in 2004 opgericht. Iedereen die sinds 2004 bij Mars Veghel of Oud-Beijerland in dienst is gekomen, is deelnemer aan deze regeling. De Groep bestaat uit minimaal 4 leden die allemaal deelnemen aan de MUP/MSP regeling. We krijgen ondersteuning door de DC investment manager van het Mars Investment Team, het pensioenbureau en indien nodig door externe adviseurs.

Op dit moment bestaat de Groep uit Ruud van de Beucken (Supply ploegen), Michel de Vries (Supply dagdienst, Harold van Heesch (Supply ploegen) en Daan Rijsmus. Daan hebben we onlangs welkom mogen heten als nieuw lid. Hij is werkzaam als manager bij Corporate Consolidation & Reporting Financial Strategy.

Verantwoordelijkheid

De Groep is een klankbordgroep. Dat betekent dat wij vanuit de deelnemers van gedachten wisselen met het bestuur van Mars Pensioenfonds. Dat gaat dan over verschillende onderwerpen die belangrijk en actueel zijn voor onze regeling. Denk bijvoorbeeld aan de huidige Life Cycle. Elke drie jaar wordt gekeken of deze nog voldoet aan de gestelde eisen. We praten ook over de risicohouding. Is deze gewijzigd? Of voldoet de huidige risicohouding nog steeds?

Een ander voorbeeld: Onlangs gaf Vanguard ons een presentatie over maatschappelijk verantwoord beleggen. Alle fondsen in de Life Cycle of Zelf Beleggen zijn onderdeel van de Vanguard-groep. Belangrijk dus voor deelnemers in de MUP/MSP-regeling. Voor deze belangrijke onderwerpen maken we gebruik van een externe adviseur.

Wij vergaderen vier keer per jaar en behandelen onderwerpen die op dat moment actueel en belangrijk zijn. Onderwerpen kunnen ook aangedragen worden door leden van de Groep zelf.

Interesse?

Op dit moment hebben we een aantal posities open staan voor deelnemers in de MUP/MSP-regeling die geïnteresseerd zijn, om meer te weten en mee te praten over wat er speelt binnen de MUP/MSP. Als klankbordgroep vinden we het belangrijk dat we de deelnemers in de volle breedte vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiging uit Oud-Beijerland ontbreekt nog. Daarom willen we vooral ook associates uit Oud-Beijerland uitnodigen om aan te sluiten.

Wil je meer weten, neem dan even contact op met Harold van Heesch, Huub van Berkel (DC Investment Manager) of Helmy Bakermans. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Harold.