Nieuws

Het nieuwe UPO: korter en duidelijker

14 september 2017

Wat is er veranderd?

  • In het UPO staan iconen (plaatjes), zodat je de onderwerpen in het UPO makkelijk kunt herkennen.
  • Het UPO is veel korter geworden. In je nieuwe UPO staat alleen nog hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd.
  • Wat je nog kúnt opbouwen als je bij Mars blijft werken, staat er niet meer in. Die informatie vind je wél in jouw Pensioendashboard.
  • De uitgebreide toelichting staat niet meer in jouw UPO. Wil je toch graag meer weten? Lees dan de online toelichting.

Waarom is het UPO veranderd?

Het ‘oude’ UPO was erg lang. Hierdoor was het niet goed leesbaar en niet zo overzichtelijk. MPF is niet het enige pensioenfonds dat het UPO heeft veranderd. Ook alle andere pensioenfondsen werken met nieuwe UPO’s. Het voordeel hiervan is dat UPO’s vergelijkbaar zijn. Partners kunnen zo hun UPO’s naast elkaar leggen om te zien hoeveel pensioen ze later samen krijgen. En als je ergens anders pensioen hebt opgebouwd, kun je makkelijker zien hoeveel jouw pensioen later in totaal is.

UPO in het kort

Het UPO is bedoeld om jou inzicht te geven in je pensioensituatie. Iedereen die pensioen opbouwt bij een pensioenfonds of een verzekeraar krijgt ieder jaar een UPO. Die UPO’s zijn sinds 2008 in hoofdlijnen hetzelfde (uniform). Daardoor kun je makkelijker pensioenen vergelijken. Bijvoorbeeld: jij en je partner zitten in een andere pensioenregeling. Jullie willen weten wat er is geregeld bij overlijden. Leg de UPO’s naast elkaar en je ziet het precies.