Nieuws

Herstelplan opnieuw vastgesteld

23 maart 2021

Op 23 maart heeft het bestuur van Mars Pensioenfonds het herstelplan voor 2021 opnieuw vastgesteld. Ieder jaar werken we dit plan bij, naar aanleiding van de nieuwste financiĆ«le resultaten. Goed nieuws: in het bijgewerkte plan verwachten wij dat de beleidsdekkingsgraad eind volgend jaar (2022) weer op of boven het vereist eigen vermogen (VEV) ligt.

 

Wat is een herstelplan?

Een herstelplan is een financieel plan van aanpak van pensioenfondsen. Wij hebben zoals gezegd vorig jaar een herstelplan moeten maken omdat onze beleidsdekkingsgraad onder het vereist vermogen (VEV) lag. Dat betekent dat we eigenlijk te weinig geld in kas hebben voor de lange termijn. Dat we een herstelplan moeten maken, staat in de Pensioenwet. 

Waarom een herstelplan?

Omdat onze beleidsdekkingsgraad maart vorig jaar onder het vereist vermogen lag moesten wij een herstelplan indienen bij de Nederlandsche Bank (DNB). Dat herstelplan moet jaarlijks bijgewerkt worden naar de actuele resultaten. Dus heeft het bestuur in de bestuursvergadering van 23 maart 2021 het nieuwe herstelplan besproken en een akkoord gegeven om het huidige herstelplan in te dienen. Gelukkig verwachten dat de beleidsdekkingsgraad eind 2022 alweer boven het vereist eigen vermogen komt. Meer weten? Lees meer over het herstelplan.