Nieuws

Datalek bij Blue Sky Group

10 augustus 2021

Onlangs is er bij Blue Sky Group een datalek ontstaan. Blue Sky Group gaat vanaf volgend jaar de uitvoering voor Mars Pensioenfonds verzorgen. Doordat de overgang van TKP naar Blue Sky Group nog in transitie is zijn er van deelnemers aan Mars Pensioenfonds gelukkig geen persoonsgegevens gelekt.

Het datalek is ontstaan door een zogenaamde phishing-mail. Dat is een e-mail waarin een hacker zich voordoet als iemand anders, bijvoorbeeld een ander bedrijf. In de mail staat een link. Als op deze link geklikt wordt kan een hacker toegang krijgen tot allerlei gegevens. 

Zoals gezegd waren er nog geen gegevens van Mars Pensioenfonds deelnemers opgeslagen op de betreffende locatie, waardoor er geen data van MPF is gelekt. Uiteraard heeft Blue Sky Group het lek direct gedicht en de benodigde stappen ondernomen om de schade te herstellen en voor de toekomst te voorkomen.

Phishing-mails blijven erg gevaarlijk en kunnen grote gevolgen hebben. Check dus altijd eerst of je de de afzender kent, voordat je op een link of een knop klikt. Of dat er een raar e-mailadres is gebruikt, of dat er bijvoorbeeld vreemde taalfouten in de mail staan.