Nieuws

Administratiekosten MUP/MSP

17 maart 2020

Met terugwerkende kracht vanaf januari 2020 brengt Mars Pensioenfonds deelnemers aan het Medewerkers Selectie Plan (MSP) periodiek administratiekosten in rekening. Dit is nodig omdat vermogensbeheerder Vanguard geen kortingen meer geeft op de administratiekosten. Daar staat tegenover dat de beleggingskosten omlaag zijn gegaan. Vanguard belegt de pensioenpot van de MSP-regeling.

Waarom zijn er nu ineens administratiekosten?

Dat we deze administratiekosten in rekening moeten brengen is niet voor het eerst. Tot 2018 betaalden deelnemers ook administratiekosten. De kortingen die we tussen 2018 en 2020 van Vanguard ontvingen dekten deze kosten. Maar dat is nu niet meer zo.

Hoe hoog zijn de administratiekosten?

In 2020 zijn deze kosten periodiek € 3,66 als je in dienst bent bij Mars. Ben je uit dienst? Dan zijn deze periodieke kosten lager, namelijk € 1,80. Het bestuur stelt de kosten jaarlijks opnieuw vast. Er zit wel een maximum aan. De kosten zullen nooit meer zijn dan 1% van je totale MSP-kapitaal. En nieuwe deelnemers hoeven de eerste drie jaar niet mee te betalen.

Wat betekent dit nieuws voor mijn pensioen?

De administratiekosten voor het MSP worden in mindering gebracht op de waarde van jouw MSP-rekening. Op je pensioendatum heb je hierdoor een iets kleiner bedrag op je rekening dan waar je nu misschien rekening mee houdt. Je vindt deze bedragen terug in jouw beleggingsoverzicht. Deze vind je in Mijn Post.