Nieuws

Administratiekosten MSP 2021

15 april 2021

Het bestuur heeft de administratiekosten voor deelnemers aan het Medewerkers Selectie Plan (MSP) vastgesteld voor 2021. Deze administratiekosten brengt Mars Pensioenfonds weer periodiek in rekening sinds 1 januari 2020.

In 2021 zijn deze kosten per jaar vastgesteld op € 50,05 als je in dienst bent bij Mars. Ben je uit dienst? Dan zijn deze kosten lager, namelijk € 24,62. Het bestuur stelt de kosten jaarlijks opnieuw vast. Er zit wel een maximum aan. De kosten zullen nooit meer zijn dan 1% van je totale MSP-kapitaal. En nieuwe deelnemers hoeven de eerste drie jaar niet mee te betalen. Tenzij je in die eerste drie jaar weer uit dienst bent gegaan. De kosten gaan in per 1 januari 2021, waardoor deze met terugwerkende kracht ingehouden worden. 

De administratiekosten voor het MSP worden in mindering gebracht op de waarde van jouw MSP-rekening. Op je pensioendatum heb je hierdoor een iets kleiner bedrag op je rekening dan waar je nu misschien rekening mee houdt. Je vindt deze bedragen terug in jouw beleggingsoverzicht. Deze vind je in Mijn Post.