Pensioen 123 Laag 1

Wanneer moet je in actie komen? (MUP/MSP)

Als je 58 jaar wordt (MUP/MSP)

Met het pensioenkapitaal dat je opbouwt, koop je op je pensioendatum een pensioen in. Je kiest dan voor een vast of een variabel pensioen. Voor het kapitaal uit de MSP-regeling kun je al vanaf je 55ste een voorlopige keuze maken. We raden je aan om dit uiterlijk op je 58ste te doen.

Als je werkloos wordt (MUP/MSP)

Als je werkloos wordt, bouw je geen kapitaal meer op. Het kapitaal dat je hebt opgebouwd, blijft bij Mars Pensioenfonds. Kijk goed naar de gevolgen voor je pensioen.

Als je van baan verandert (MUP/MSP)

Als je van baan verandert kun je jouw kapitaal meenemen naar je nieuwe pensioenfonds of -verzekeraar.

Als je arbeidsongeschikt wordt (MUP/MSP)

Word je arbeidsongeschikt tijdens je dienstverband bij Mars? Geef dit dan aan ons door. Bekijk ook goed wat de gevolgen zijn voor je pensioen. Verandert de mate van je arbeidsongeschiktheid? Geef dit dan ook aan ons door.

Als je gaat samenwonen (MUP/MSP)

Als je een partner krijgt, hoef je dit niet aan ons door te geven. Alleen als je gaat samenwonen, moet je dit meteen aan ons doorgeven.

Als jij en je partner uit elkaar gaan (MUP/MSP)

Als jij en je partner uit elkaar gaan, hoef je dit niet aan ons door te geven als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Heb je een ander samenlevingsverband en ga je uit elkaar? Dan moet je meteen aan ons doorgeven dat je relatie is beëindigd.

Als je naar het buitenland verhuist (MUP/MSP)

Geef een verhuizing naar het buitenland door aan de gemeente. Heb je je nieuwe adres doorgegeven? Dan ontvangen wij je nieuwe buitenlandse adres automatisch via de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Bekijk ook goed wat de gevolgen zijn voor je AOW (op www.svb.nl)

 

Als je vragen hebt (MUP/MSP)

Heb je vragen? Wij helpen je graag. Neem hiervoor contact op met Pensioenservice.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Mijnpensioenoverzicht.nl (MUP/MSP)

Bekijk per jaar hoeveel pensioen je hebt opgebouwd op www.mijnpensioenoverzicht.nl.