Nieuws

Aanpassing pensioenregelingen 2015 voor actieven en arbeidsongeschikten

19 december 2014

Vanaf 1 januari 2015 worden de eindloonregeling en de MUP-/MSP-regeling aangepast. De regering heeft namelijk besloten dat je jaarlijks minder belastingvrij pensioen mag opbouwen. MPF is verplicht de pensioenregeling aan te passen aan deze nieuwe wetgeving

Voor wie gelden de veranderingen?

Iedereen die nog pensioen opbouwt bij Mars, krijgt te maken met de veranderingen. Dat zijn dus de mensen die nu bij Mars werken en de arbeidsongeschikte deelnemers die bij Mars uit dienst zijn gegaan.

Over de veranderingen heb je een brief ontvangen. De belangrijkste wijzigingen hebben we nog even op een rij gezet.

Ontvang je pensioen of heb je pensioen opgebouwd bij Mars Pensioenfonds?

Dan hebben de wijzigingen in de regeling geen gevolgen voor jou.

Wat is de belangrijkste verandering in de eindloonregeling?

Vanaf 1 januari 2015 bouw je 1,657% per jaar op (was 1,9%). Daarnaast mag je geen pensioen meer opbouwen over het pensioengevend salarisdeel boven de € 100.000. Deze grens geldt niet voor het arbeidsongeschiktheidspensioen.

Wat betekent dit voor jou?

Je bouwt minder ouderdomspensioen op over de toekomstige jaren en daarmee wordt ook het partnerpensioen lager.  

Check je financiële situatie!

Wij raden je aan om na te gaan hoe jouw financiële situatie is. Je kunt daarvoor gebruik maken van verschillende informatiebronnen, zoals de planner op de website. Mogelijk wil je jouw financiële planning herzien. Denk daarbij aan zowel jouw eigen pensioen bij pensionering als aan het pensioen voor je partner en kinderen als jij overlijdt.

Website wordt aangepast

De informatie op de website gaat nog uit van de pensioenregeling tot 1 januari 2015. Uiterlijk eind januari is de website aangepast aan de nieuwe pensioenregeling. De pensioenplanner voor de eindloonregeling is al wél aangepast aan de nieuwe regeling.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen er in de MUP-/MSP-regeling?

  1. Het premiepercentage dat Mars voor jou voor de MUP-regeling betaalt, wijzigt. Er wordt geen premie meer ingehouden of betaald over het gedeelte van het salaris boven de € 100.000.
  2. Het partnerpensioen bij overlijden tijdens actieve dienst wordt lager.
  3. De interestbijschrijving op het kapitaal in de MUP-regeling is voortaan afhankelijk van de rendementen van Mars Pensioenfonds (MPF).
  4. Als je met pensioen gaat, kun je met het MUP-kapitaal een pensioen inkopen bij MPF. De inkooptarieven die hiervoor gelden, zijn verhoogd.

Wat betekent dit voor jou?

Jouw pensioenkapitaal ontwikkelt zich anders dan voorheen. En het pensioen voor jouw partner en kinderen als jij tijdens je dienstverband overlijdt, wordt lager.

Check je financiële situatie!

Wij raden je aan om na te gaan hoe jouw financiële situatie is. Je kunt daarvoor gebruik maken van verschillende informatiebronnen, zoals de planner op de website. Mogelijk wil je jouw financiële planning herzien. Denk daarbij aan zowel jouw eigen pensioen bij pensionering als aan het pensioen voor je partner en kinderen als jij overlijdt.

Website wordt aangepast

De informatie op de website gaat nog uit van de pensioenregeling tot 1 januari 2015. Uiterlijk eind januari is de website aangepast aan de nieuwe pensioenregeling. We verwachten dat jouw pensioenplanner in maart 2015 aangepast is naar de nieuwe 2015 regeling.